Datum: 26-09-2023 - 16:55
13
sep
'23
Veteranen gemeente Noordwijk bezoeken voorpremière oorlogsfilm over militair Marco Kroon.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Veteranen gemeente Noordwijk bezoeken voorpremière oorlogsfilm over militair Marco Kroon.

Het leven van de controversiële Nederlandse militair Marco Kroon wordt naar het witte doek gebracht door Roel Reiné met de film De Vuurlinie. Later deze week gaat dit oorlogsdrama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, in première. Dinsdagavond 12 september kregen de veteranen van de gemeente Noordwijk de kans om op initiatief van Dutch Film Works de voorpremière te bezoeken in De Muze....

Dutch Film Works heeft alle gemeenten in Nederland aangeschreven met het aanbod hun veteranen uit te nodigen voor de voorpremière. De gemeente Noordwijk doet daar graag aan mee. Burgemeester Wendy Verkleij draagt de veteranen van de gemeente Noordwijk een warm hart toe en was ook aanwezig.

In de aankomende oorlogsfilm wordt getoond hoe Marco Kroon zijn team leidt tijdens een missie in Afghanistan. Voor de moedige acties van het team krijgt Kroon de prestigieuze Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding in Nederland. Echter, na deze erkenning gaat het bergafwaarts met hem. Als de majoor terug is in Nederland komt hij meermaals in aanraking met Justitie, op verdenking van drugshandel en wildplassen. 

Daarnaast kampt de militair met persoonlijke trauma's die hij niet met zijn partner Mirjam kan delen. Overal wordt over hem geoordeeld, zowel in de pers als op straat. Terwijl hij in een emotionele wervelstorm terechtkomt, gaat hij op zoek naar rechtvaardiging, wat wellicht zijn zwaarste uitdaging ooit wordt.

Na de film was er nog tijd en ruimte om met elkaar na te praten.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.