Datum: 26-09-2023 - 18:15
14
sep
'23
De leukste bezienswaardigheden van Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

De leukste bezienswaardigheden van Noordwijk.

Wie denkt aan Noordwijk, denkt natuurlijk direct aan het prachtige strand. Ondanks dat dit natuurlijk heerlijk vertoeven is tijdens de zomermaanden, heeft Noordwijk je nog zoveel meer te bieden. Uiteraard mag een dagje strand tijdens je bezoek aan Noordwijk niet ontbreken en zullen we je ook hier van alles over vertellen. Toch willen we je ook kennis laten maken met al het andere moois wat deze prachtige plek je te bieden heeft....

Dus wil je een keer wat anders dan een dagje naar Scheveningen, dan zit je hier goed! Wij delen namelijk de leukste bezienswaardigheden van Noordwijk, geschikt voor jong en oud.

Het strand van Noordwijk
Het strand van Noordwijk is zonder twijfel een van de meest geliefde bezienswaardigheden van deze prachtige badplaats aan de Nederlandse kust. Met zijn uitgestrekte zandstranden, indrukwekkende duinen en de betoverende Noordzee die zich voor je uitstrekt, biedt het strand van Noordwijk een oase van rust en ontspanning voor bezoekers. Terwijl je geniet van de zonsondergang boven de golven, kun je jezelf laten meevoeren in gedachten aan oude mythes en legendes. In dat opzicht kun je je voorstellen dat Zeus, de Griekse oppergod van de hemel en donder, met zijn krachtige bliksem de golven van de Noordzee zou kunnen beheersen, net zoals hij in de oude verhalen de hemel en de aarde regeerde. Heeft het verhaal rondom Zeus je interesse gewekt, kijk dan voor nog meer verhalen op https://whoiszeus.nl/.Dat de zee iets magisch heeft, dat blijkt wel uit de enorme golven die soms uit het niets tevoorschijn kunnen komen.

Museum Noordwijk
Wil je weten hoe de geschiedenis van Noordwijk in elkaar steekt, dan is een bezoekje aan het museum meer dan de moeite waard. Helemaal wanneer het weer een dag wat minder is, is dit het perfecte uitstapje om iets educatiefs met wat leuks te combineren. Dit museum neemt je mee op een reis door de tijd en laat je kennismaken met de archeologische vondsten, kunstwerken en historische voorwerpen die Noordwijk rijk is. Leer meer over de rijke vissers tradities, de rol van Noordwijk tijdens de Tweede Wereldoorlog en de invloed van de bloembollencultuur op de regio. Niet alleen leuk voor volwassen, maar ook voor kinderen is dit een ontzettend leerzaam en tevens ook leuk uitstapje.

De vuurtoren
Wanneer je naar het strand van Noordwijk gaat, dan mag een bezoekje aan de vuurtoren natuurlijk niet ontbreken als je het ons vraagt. Deze markante toren staat al sinds 1921 aan de kust en biedt een adembenemend uitzicht over Noordwijk en de zee. Door de trappen van de vuurtoren te beklimmen, kun je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de zee. Vergeet vooral je camera niet, want dit is dé plek voor prachtige foto's! Natuurlijk kun je ook gewoon je telefoon gebruiken voor wat mooie kiekjes. Juist dit maakt dat Noordwijk zo ontzettend populair is. Waar de een het liefst de hele dag aan het strand ligt, geeft de ander de voorkeur aan wat bezienswaardigheden. Doordat er voor elk wat wils is, trekt Noordwijk jaarlijks hele hordes toeristen van jong tot oud uit allerlei windstreken en landen.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.