Datum: 26-09-2023 - 19:00
16
sep
'23
Grote belangstelling voor de expositie ‘Op zijn scherpst’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Grote belangstelling voor de expositie ‘Op zijn scherpst’.

De door galerie ArtBoutique georganiseerde schilderijen expositie ‘Op zijn scherpst’ was een groot succes. De belangstelling was enorm met niet alleen bezoekers uit de gehele Bollenstreek, maar zelfs uit Friesland, Amsterdam en Rotterdam. Bijna 400 belangstellenden bezochten de sfeervolle expositie in het monumentale koetshuis op Landgoed Calorama....

Na een druk bezocht weekend van 1 t/m 3 september werd zelfs, in overleg met de Stichting Calorama , besloten de expositie met een dag te verlengen op zaterdag 9 september tijdens Open Monumentendag.

Naast alle activiteiten op het landgoed, zoals een rondleiding met gidsen, was de expositie in het koetshuis een mooie aanvulling op het programma rond Open Monumentendag.

Bezoekers waren onder de indruk van het fraaie uit 1878 daterende koetshuis en spraken regelmatig over een museale omgeving voor de schilderijen van fijnschilders John Wassenaar en Valéry Vecu Quitard.

Het eerste weekend was John Wassenaar persoonlijk aanwezig en vertelde enthousiast aan de bezoekers over de totstandkoming van zijn schilderijen. Bijna elk schilderij dat hij maakt heeft wel een verhaal over het hoe en waarom.

Veel bezoekers konden haast niet geloven dat het schilderijen waren. Zo scherp geschilderd leken het wel foto’s, was een veel gehoorde opmerking. Bij het museale schilderij ‘Tea time in Marrakesh’ bleef men lang stilstaan om de glans van de theepotten met alle spiegelingen te bewonderen.

De gepassioneerde galeriehouders, Edith en Peter Zuidhoek, genoten zichtbaar van de grote belangstelling. Het organiseren van een expositie op deze prachtige locatie is dan ook zeker voor herhaling vatbaar.

Er is een filmpje gemaakt met een impressie van deze geslaagde expositie.

https://youtu.be/gmYnw1V4FXg

Schilderijen uit de collectie van galerie ArtBoutique kunnen op afspraak bekeken worden in de galerie aan huis.

www.artboutique.nl

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.