Datum: 26-09-2023 - 18:54
16
sep
'23
Startsein bouw Buitengewoon Offem gegeven door wethouder Theo Alkemade.
Geschreven door Gemeente Noordwijk/Redactie BON
Foto's Redactie BON

Startsein bouw Buitengewoon Offem gegeven door wethouder Theo Alkemade.

Wethouder Theo Alkemade heeft vrijdagmiddag 15 september met alle projectbetrokkenen en toekomstige bewoners het officiële startsein gegeven voor de bouw van Buitengewoon Offem. Deze nieuwbouw maakt onderdeel uit van de wijk Offem Zuid, gelegen tussen de Herenweg en de N206....

De komende vier jaar worden in Buitengewoon Offem circa 425 woningen gebouwd, waaronder sociale huurwoningen en appartementen. Verder komen er koopwoningen en appartementen in het middeldure en vrije segment. De wijk wordt aangelegd met veel water, groen en ruimte om te spelen. Aan de oostzijde van de nieuwe wijk komt een ecologische verbindingszone. Deze zone verbindt de duingebieden met elkaar. Dit is belangrijk voor de instandhouding van flora en fauna.

Toekomstige bewoners waren aanwezig bij het startsein en konden meteen hun nieuwe buren opzoeken en alvast kennismaken. Er werden ook twee boompjes geplant door kinderen en wethouder Alkemade. 

De woningen worden voorzien van bodemwarmtepompen. Hiermee bouwt Noordwijk aan een duurzame en energiezuinige toekomst. De eerste woningen zijn naar verwachting in de zomer van 2024 gereed. Aanvullend. De projectbetrokkenen zijn: Campri Vastgoed, DID Vastgoed, Thunnissen Groep en Woningcorporatie STEK.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.