Datum: 26-09-2023 - 18:25
17
sep
'23
Zwerfafval-Ambassadeurs in het zonnetje gezet door wethouder Theo Alkemade. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Zwerfafval-Ambassadeurs in het zonnetje gezet door wethouder Theo Alkemade. (foto's)

Tijdens de World Cleanup Day (een actie in meer dan 197 landen om zwerfafval op te ruimen) werden op zaterdagmorgen 16 september, de aanwezige Zwerfafval-Ambassadeurs van de gemeente Noordwijk in het zonnetje gezet door wethouder Theo Alkemade. Hij gaf in zijn toespraak aan dat hij en de gemeente, zeer veel waardering hebben voor deze groep vrijwilligers. Zij zetten zich in voor opruimen van het zwerfafval in onze gemeente en dragen daarmee bij... 

aan een opgeruimde en schone leefomgeving. Als dank voor hun vrijwillige inzet kregen ze op deze ochtend koffie met wat lekkers in Noordwijkerhout en werden er nieuwe veiligheidsvestjes overhandigt alsmede een tasje met nuttige kleinigheidjes.

Vervolgens kreeg de wethouder van Z-ambassadeur Sandra twee zakasbakjes, eentje gemaakt van gerecycleerde peuken en de ander van gerecycleerde petflessen, als promotietip uitgereikt. Ze hoopt daarmee dat de gemeente hier iets mee kan doen om dit te verspreiden, zodat rokers hun peuken niet meer weggooien op straat maar meenemen naar huis om het daar in de prullenbak te doen.

Na de traktaties en het maken van een groepsfoto in het zonnetje voor de Witte Kerk, gingen de Z-ambassadeurs weer aan de slag in de directe omgeving. 

De gemeente Noordwijk ondersteunt de Z-Ambassadeurs actief. Zo is in de loop der jaren deze groep o.a. voorzien van een bakfiets en neemt de gemeente ook de kosten van exploitatie en onderhoud van de zwerfafvalboot voor haar rekening. 

De Z-ambassadeurs zijn een groep van rond de 100 vrijwilligers die inmiddels al meer dan 12 jaar hun eigen woon- en leefomgeving ontdoen van zwerfafval. Nieuwe Z-ambassadeurs zijn nog steeds van harte welkom. Zij worden voorzien van een grijper, een vuilniszakring, handschoenen en een geel hesje met de opdruk Z-ambassadeur. Voor meer informatie zie de website. 

Klik hier voor de fotogalerij, gemaakt door Blik Op Noordwijkerhout.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.