Datum: 30-11-2022 - 05:41
16
mrt
'14

CDA ruimt zwerfafval op

Zaterdag 15 maart gingen we voor de 9e en laatste keer voor de verkiezingen als CDA+ team zwerfafval ruimen in een Noordwijkse wijk. Om door veel mensen te worden opgemerkt werd ons ‘prikgebied’ deze keer het centrum van Noordwijk Binnen, d.w.z. het blok begrensd door Bronckhorststraat, Douzastraat, Voorstraat en Raadhuisstraat met daar tussenliggend Keuvel, Kerkstraat, Kloosterplein, Lindenplein en van Limburg Stirumstraat.

 

Overigens gaat het ruimen van zwerfafval op individuele basis na de verkiezingen gewoon door. Noordwijk telt inmiddels nl. bijna 40 z.g. Z-ambassadeurs die met enige regelmaat straten en pleinen in hun eigen omgeving schoon houden. Dat zijn lang niet allemaal CDA-ers (gelukkig maar), maar je zou het een dwarsdoorsnede van de Noordwijkse bevolking kunnen noemen.

Het wekelijks ruimen heeft wel vier nieuwe ambassadeurs opgeleverd, waaronder twee kandidaten van onze lijst: Annemieke Pennings en Bernard van der Meij.

En natuurlijk zijn Jan de Ridder, Marie-Alin Alkemade, Cora Vliet Vlieland, Aldert Barnhoorn en ikzelf al jaren Z-ambassadeur.

Verzamelplaats: het Kloosterplein ter hoogte van de Rabobank van 09.30 – 10.30 uur.

Van daaruit werd het bovengenoemde blok ontdaan van zwerfafval. Vooral afval in de bosjes en de begroeiing.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.