Datum: 28-09-2022 - 09:15
29
jul
'14

Beach Cleanup Tour 2014

350 kilometer kust schoonmaken in 31 dagen. Van Cadzand tot en met Schiermonnikoog. In een maand tijd wordt het weer gedaan. De hele Noordzeekust schoonmaken.

Tijdens de Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. Met deze tocht vragen zij aandacht voor de grote hoeveelheden afval in de zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven.

Help mee!

Om deze prestatie neer te zetten heeft de organisatie uw hulp nodig. Per dag wordt ongeveer 10 kilometer strand schoongemaakt. Houdt u van een fysieke uitdaging, wilt u iets doen aan de plastic troep en heeft u zin in een gezellige dag op het strand. Schrijf u dan in voor één of meerdere etappes via onderstaande link.

Op het strand van Noordwijk

Op dinsdag 12 augustus wordt er van Wassenaar naar Noordwijk schoongemaakt en op woensdag 13 augustus van Noordwijk naar Langevelderslag. Via de website van Stichting De Noordzee kunt u kiezen voor welke route u zich wilt inschrijven.

Strandscanner

Naast het opruimen van het afval, wordt het afval ook geteld. Met de Strandscanner (beschikbaar voor Android en iPhone) kunnen alle afvalitems ingevoerd worden. Met informatie over hoeveelheid en herkomst van het afval, pakt Stichting De Noordzee het afvalprobleem bij de bron aan.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.