Datum: 30-11-2022 - 05:01
13
jul
'15

KURT CARLSEN TREKT AANDACHT OP SAR KATWIJK

Zaterdag 11 juli was zoals aangekondigd historisch motorreddingsvaartuig de Kurt Carlsen aanwezig op SAR Katwijk. Een dag op het gebied van Search & Rescue met vele demonstraties op zee, op het strand en op een demoterrein op de Katwijkse boulevard.

De Kurt Carlsen vertrok om tien uur vanaf het Noordwijkse strand richting Katwijk met aan boord de vrijwilligers en donateurs die mee mochten varen. De bootwagen en de tractor werden op een platte wagen geladen en per shovel naar het evenemententerrein in Katwijk gereden. Hier konden de bezoekers zien hoe een landing in zijn werk ging. Vervolgens was de Kurt Carlsen de hele dag te bezichtigen op het Katwijkse strand.

 

Op de boulevard stond een stand met veel fotomateriaal en werden er diverse zaken verkocht ten goede van onderhoud aan de Kurt Carlsen. Tevens werden hier nieuwe donateurs geworven. Zonder deze donateurs kan de Kurt Carlsen niet bestaan en zijn hard nodig voor het in stand houden van dit stukje historisch erfgoed. Als tegenprestatie vaart men vervolgens gratis mee.

 

Onder grote belangstelling werd de Kurt Carlsen om half vier weer gelanceerd vanaf het demoterrein van SAR Katwijk. Het motorreddingsvaartuig deed mee aan de afsluitende bootschouw en keerde vervolgens terug naar haar buurtgemeente Noordwijk.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.