Datum: 26-03-2023 - 11:13
06
feb
'23
Voetbal: SJC verliest met 3-0 van Westlandia
Geschreven door Wouter Leydes
Foto's Redactie BON

Voetbal: SJC verliest met 3-0 van Westlandia

De ontmoeting tussen de subtoppers rkvv Westlandia en SJC was voor beiden van belang. De nummer 5 op bezoek bij de nummer 7. Waarbij SJC wat goed te maken had vanwege de nederlaag in Noordwijk waar Westlandia liet zien waartoe het in staat kan zijn. En in de eerste helft bleek al snel dat het voor de zwartwitten geen makkie zou worden....

Met Tom Duindam nog in de ziekenboeg begon SJC in een ongewijzigd ‘winning team’. Met al snel mogelijkheden over en weer met een gevaarlijk ogende actie die door Martijn van Trigt net niet kon worden verzilverd.

Er was voorlopig nog geen bovenliggende partij maar duidelijk was dat Westlandia SJC het vlot combineren onmogelijk wist te maken. Gevaarlijk ogende pogingen werden hoogtepunten maar doelpuntlen bleven uit. De 0-0 ruststand was feitelijk een logisch gevolg van het bij beide teams ontbreken van scherpte en echte kansen creeren. Hoewel een gevaarlijk ogende omhaal van Verbeek en vervolgens een inzet van Frans van Niel wel bewondering oogstte.

De 2e helft begon aanvankelijk ook wat rommelig en echte hoogtepunten ontbraken opnieuw tot aan de laatste fase van zo’n 20 minuten voor tijd. Maar in die laatste periode sloeg Westlandia onverbiddelijk hart toe. Bransen kreeg de 1-0 op zijn naam, Kuhn verzorgde de 2e treffer en in de absolute slotfase was het Cedeno die 3-0 liet aantekenen. Teleurstelling bij IJzerman en zijn ploeg en de vraag ‘waarom haalde de diverse spelers hun niveau vandaag niet’ was even terecht als moeilijk zomaar even te beantwoorden. Zondag komen de Zouaven naar de Lageweg en daar zou van gewonnen kunnen worden. Maar dan zullen er wel een paar spelers moeten opstaan die de kar gaan trekken. ‘Want het zal opnieuw geen makkie worden’, is de aanwijzing van enkele betrokken SJC-supporters.

Foto: Johanna Oskam

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.